Cruise control die zich automatisch kan aanpassen.

Met de Adaptive Cruise Control-technologie kunt u de snelheid kiezen waaraan u wilt rijden en het systeem zal die snelheid aanhouden.
Als de ingebouwde RADAR-sensor een voertuig voor u detecteert, wordt de snelheid van uw voertuig verlaagd om een vooraf ingestelde afstand aan te houden.
Zodra de weg voor u weer vrij is, zal het systeem versnellen naar een door u gekozen snelheid.


Een handenvrije kofferklep die u moeiteloos kunt openen en sluiten.

Als u de handen vol hebt, en uw auto detecteert de nabijheid van uw KeyFree sleutel, dan kunt u de achterklep automatisch openen (of sluiten) door met uw voet te bewegen onder de achterbumper.


Verbruik minder brandstof met Auto Start-Stop.

Wanneer u aan verkeerslichten stopt of uw auto stilstaat in de file, kan deze technologie automatisch de motor uitschakelen terwijl essentiële onderdelen zoals koplampen, airco, radio en het Ford SYNC-systeem nog steeds stroom krijgen.
Wanneer u weer wilt rijden, hoeft u alleen maar de koppeling in te drukken en in de eerste versnelling te schakelen, of het gaspedaal in te drukken bij een automatische versnellingsbak om het systeem opnieuw op te starten.
Auto Start-Stop is met name efficiënt in de stad, waar het brandstofverbruik tot 10% verlaagd kan worden (stadscyclus).


Om botsingen bij lage snelheid te helpen voorkomen.

Ongevallen in stapvoets verkeer gebeuren maar al te vaak:
Active City Stop is een geavanceerde technologie die speciaal ontworpen is om dat soort ongevallen te vermijden of de impact ervan te verminderen.
Als het systeem merkt dat de auto voor u onverwacht is gestopt en u trager dan 50 km/u rijdt, schakelt het automatisch de remmen in.


Een inklapbare trekhaak: voor wanneer u die nodig heeft.

Trekhaken zijn meestal vast en steken permanent uit aan de achterkant van een voertuig.
Maar de optionele elektrisch inklapbare trekhaak van de Kuga maakt het gemakkelijk om de trekhaak weg te stoppen achter de bumper wanneer u ze niet gebruikt.